Saturday, March 8, 2014

     ​​​​    បទ​ពិសោធន៍​ដាំល្ហុង​បាន​ផ្លែ​ច្រើន​តាមធម្មជាតិ

ល្ហុងជា​ដំណាំ​មួយ​ប្រភេទ ​ដែល​មាន​សារៈ​សំខាន់​ចំពោះ ​មនុស្ស​លោក​។ វា​ជា​ប្រភព​មួយ​ផ្ដល់​នូវ​ជីវ​ជាតិ​ផ្សេងៗ​គ្នា ​ដូច​ជាសារ​ធាតុ​រ៉ែ ​សារធាតុ​សរីរាង្គ​ វីតាមីនអា ​និងវីតា​មីនសេ  ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ចាំបាច់​សំរាប់​មនុស្ស។ 
ការ​បរិភោគផ្លែ ​ល្ហុងទុំ​អាច​ជួយក្នុង​ការរំលាយ​អាហារ​។ ​នៅ​ប្រទេស​កម្ពុជា​ ដំណាំល្ហុង​ត្រូវ​បាន​គេដាំតាំងពីយូរយារណាស់មកហើយ តែគេដាំ​សំរាប់ផ្គត់ផ្គង់​ជីវភាព​នៅ​ក្នុង​គ្រួសារ​ និង​សល់​ពីការ ​ហូប​ចុកខ្លះ​គេអាច​យក​ទៅ​លក់នៅ​ទីផ្សារ។ ​ផ្លែល្ហុង​ខ្ចីគេអាច ​យក​ទៅ​ធ្វើជា​បន្លែ​សំរាប់​ស្ល ជ្រក់​ ស្ងោរ​ស៊ុបផង។​
កន្លងមក​​ មាន​កសិករ​មួយ​ចំនួន​ មាន​បទពិសោធន៍​ដាំល្ហុង​ឲ្យបាន​ផ្លែច្រើន​ខុសៗ​គ្នា ​ទៅ​តាម​តំបន់​។
នាទី​​កសិកម្មរបស់​ខ្ញុំ សូមជម្រាប​ជូន​នូវបទ​ពិសោធន៍​ដាំល្ហុង​បាន​ផ្លែ​ច្រើន​របស់​លោក​  គ្រូថាន ​នៅ​​សាលាដុនបូស្កូខេត្តកែប



ផ្លែឈើទាំងអស់នេះសុតសឹងតែមនុស្សយើងខ្វាស់មិនបានហើ
យវាបានផ្តល់ប្រយោជយ៍អោយយើងជាច្រើនមិនត្រឹមតែហូប
នោះទេហើយវាអាចអោយយើងយកទៅលក់បានទៀតផង
Anthocephalus Cadamba
ផ្លែថ្កូវ
Palmfruit
ផ្លែត្នោត
Avocado
ផ្លែបឺរ
Bael
ផ្លែព្នៅ
Eggfruit
ផ្លែសេដា
Jambolan Plum
ផ្លែព្រីង
Jujube
ជូជូបី
June Plum
ផ្លែម្កាក់
Longans
ផ្លែមាន
Mango
ផ្លែស្វាយ
Mangosteen
ផ្លែមង្ឃុត
Maprang
ផ្លែម៉ាកប្រាំង
Papaya
ផ្លែល្ហុង
Persimmon
ផ្លែទម្លាប់
Pineapple
ផ្លែម្នាស់
Rambutan
ផ្លែសាវម៉ាវ
Santol
ផ្លែបំពេញរាជ្យ
Sapodilla
ផ្លែល្មុត
Soursop
ផ្លែទាបបារាំង
Starfruit
ផ្លែស្ពឺ











0 comments:

Post a Comment