បទពិសោធន៍ដាំល្ហុងបានផ្លែច្រើនតាមធម្មជាតិ
ការបរិភោគផ្លែ ល្ហុងទុំអាចជួយក្នុងការរំលាយអាហារ។ នៅប្រទេសកម្ពុជា ដំណាំល្ហុងត្រូវបានគេដាំតាំងពីយូរយារណាស់មកហើយ តែគេដាំសំរាប់ផ្គត់ផ្គង់ជីវភាពនៅក្នុងគ្រួសារ និងសល់ពីការ ហូបចុកខ្លះគេអាចយកទៅលក់នៅទីផ្សារ។ ផ្លែល្ហុងខ្ចីគេអាច យកទៅធ្វើជាបន្លែសំរាប់ស្ល ជ្រក់ ស្ងោរស៊ុបផង។
កន្លងមក មានកសិករមួយចំនួន មានបទពិសោធន៍ដាំល្ហុងឲ្យបានផ្លែច្រើនខុសៗគ្នា ទៅតាមតំបន់។
នាទីកសិកម្មរបស់ខ្ញុំ សូមជម្រាបជូននូវបទពិសោធន៍ដាំល្ហុងបានផ្លែច្រើនរបស់លោក គ្រូថាន នៅសាលាដុនបូស្កូខេត្តកែប
ផ្លែឈើទាំងអស់នេះសុតសឹងតែមនុស្សយើងខ្វាស់មិនបានហើ
យវាបានផ្តល់ប្រយោជយ៍អោយយើងជាច្រើនមិនត្រឹមតែហូប
នោះទេហើយវាអាចអោយយើងយកទៅលក់បានទៀតផង

ផ្លែថ្កូវ

ផ្លែត្នោត

ផ្លែបឺរ

ផ្លែព្នៅ

ផ្លែសេដា

ផ្លែព្រីង

ជូជូបី

ផ្លែម្កាក់

ផ្លែមាន

ផ្លែស្វាយ

ផ្លែមង្ឃុត

ផ្លែម៉ាកប្រាំង

ផ្លែល្ហុង

ផ្លែទម្លាប់

ផ្លែម្នាស់

ផ្លែសាវម៉ាវ

ផ្លែបំពេញរាជ្យ

ផ្លែល្មុត

ផ្លែទាបបារាំង

ផ្លែស្ពឺ
0 comments:
Post a Comment